hlavné menu

  • ZBER PAPIERA

  • Zápis

  • Informácia o udelení riaditeľského voľna

    Riaditeľka Základnej školy Nám. Konkolyho - Thege č. 2, Hurbanovo informuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, udeľuje riaditeľské voľno žiakom 5., 6., 7. a 8.  ročníka dňa 20. 3. 2024 (streda) z dôvodu zabezpečenia bezproblémového priebehu Testovania 9 2024.

  • Lyžiarsky výcvik KRAHULE

    Aj tento rok sme sa so žiakmi 7.ročníka našej školy zúčastnili lyžiarskeho kurzu. Kurz sa konal v lyžiarskom stredisku Stred Európy - Krahule. Počasie nám prialo, a tak sme naplno využili výborné podmienky na lyžovanie. Žiaci sa pod vedením učiteľov od prvého dňa veľmi usilovne snažili naučiť základom lyžovania. Už na druhý deň to väčšine žiakov išlo výborne a s radosťou môžem povedať, že na konci kurzu nebol nikto, kto by nedokázal zlyžovať aspoň mierny kopec. Počas večerov sme žiakom nachystali zábavné úlohy, ktorých sa jednotlivé družstvá aktívne chopili. Týždeň nám rýchlo ubehol a väčšina zúčastnených sa vyjadrila, že by tam ešte veľmi radi zostali

  • POZVÁNKA

  • Vianočný pozdrav

  • POZVÁNKA

  • Deutsch macht spaß

    Dňa 20.novembra 2023 sa 4 žiaci 9. ročníka (Tatiana Kurjatková, Liana Cifra, Marek Kovács a Erik Fülöp) zúčastnili súťaže v nemeckom jazyku na Gymnázium Ľ.J.Šuleka v Komárne. Mottom a súčasne názvom súťaže bolo DEUTSCH MACHT SPAß – nemčina nás baví.Hier sa zúčastnili štyri 4-členné tímy zo 4 škôl - ZŠ Pohraničná, ZŠ Komenského, ZŠ Hurbanovo a GĽJŠ. Žiaci súťažili hravou formou a zbierali body.Okrem iného hrali aj hru kahoot s otázkami z krajinovedy nemecky hovoriacich krajín či pexeso, využili svoje vedomosti aj z časovania slovies alebo zo slovnej zásoby.Po sčítaní bodov sa naše družstvo umiestnilo na krásnom 2. mieste.Srdečne gratulujeme 🙂

  • Koľko lásky sa zmestí.......

    ŠKOLSKÁ VÝZVA!!! Aj tento rok sa zapájame do charitatívnej zbierky „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“.NAŠA ŠKOLA OSLAVUJE 100 ROKOV SVOJHO ZALOŽENIA. PODARÍ SA NÁM NAZBIERAŤ ASPOŇ 100 KRABÍC ???Krabičky podľa inštrukcií na plagáte naplňte, správne zabaľte a najneskôr 30.11.2023 odovzdajte svojej triednej pani učiteľke resp. triednemu pánovi učiteľovi. Urobme spolu radosť čo najviac seniorom ❤❤❤

  • Jesenné prázdniny

  • Mladý vedec

    👏👏👏

    S veľkou radosťou a hrdosťou vám oznamujeme, že na prírodovednej súťaži MLADÝ VEDEC, ktorá sa konala dňa 19. 10. 2023 na Gymnáziu Ľ. J. Šuleka v Komárne, sa reprezentanti našej školy umiestnili na krásnom treťom mieste.

    Sofii Vanya, Tatiane Kurjatkovej a Marekovi Kovácsovi gratulujeme k výbornému umiestneniu a ďakujeme za ochotu a výdrž reprezentovať našu školu.

    Mgr. Viktor Kasanovský

  • 100-výročie školy

  • Jesenná výzdoba okien

    Najkrajšiu jesennú výzdobu okna vyhrala trieda 7.B, gratulujeme

  • Beh okolo 100-ročnej školy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh okolo 100-ročnej školy.

    Beh okolo 100-ročnej školy 21. októbra 2023 bol ďalším podujatím zo série aktivít na počesť 100. výročia založenia slovenskej školy v Hurbanove. Po prezentácii účastníkov nasledovala krátka rozcvička na hudbu, beh detí predškolskéhio veku a žiakov ročníkov 1-4 v skrátenom okruhu a následne beh okolo školy. Po odbehnutí 1140m okolo 100-ročnej školy nasledovalo jablčkové občerstvenie a podujatie sme ukončili zasadením stromov pred hlavnou budovou školy. Svojou účasťou nás podporili primátor mesta Mgr. Peter Závodský, pán Martin France - paralympijský reprezentant v lyžovaní a bývalý žiak našej školy, poslanci mestského zastupiteľstva, zástupcovia rady školy, rady rodičov, tanečníčky seniorskych tancov, členovia DHZ Hurbanovo, Lukostrelecké združenie Zlatý jeleň, zamestnanci a žiaci školy. Na bezpečnosť dohliadala Mestská polícia mesta Hurbanovo. Všetkým ďakujeme za podporu, príjemnú atmosféru a výbornú náladu. Tešíme sa na ďalšie, spoločné, príjemne strávené chvíle.

  • Veronika Homolová Tóthová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veronika Homolová Tóthová.

    Dnes nás navštívila Veronika Homolová Tóthová, ktorá sa venuje spracúvaniu spomienok ľudí, ktorí prežili nacistické peklo. Je autorkou kníh Mengeleho dievča a Matka milovala Gabčíka. Žiakom 8. a 9. ročníka tentokrát predstavila dokumentárny film „Hľadanie spomienok“ o ťažkej minulosti jednej Slovenky – Agnesy Urbanovej. Veríme, že sa u nás cítila dobre a ešte sa s ňou stretneme.

  • Vzácna návšteva

    Dnes k nám zavítala vzácna návšteva – bývalé pani učiteľky, pani vychovávateľky a pán učiteľ našej školy. Napriek tomu, že prešlo veľa rokov odkedy u nás pôsobili, so žiakmi  si mali stále čo povedať. Veríme, že budeme mať ďalšie príležitosti na takéto milé stretnutia. ĎAKUJEME!

  • Jedáleň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jedáleň.

    Chute dávnych čias našej školskej jedálni 👩‍🍳 1923-2023 100.výročie založenia ZŠ Nám. Konkolyho-Thege č. 2, Hurbanovo

  • 9. ročník súťažno-vedomostného kvízu História Komárna vzdialená i blízka

    Blahoželáme ku krásnemu 3. miestu!

    Dňa 12. októbra 2023 zorganizovalo regionálne osvetové stredisko v Komárne v spolupráci so Štátnym archívom 9. ročník súťažno-vedomostného kvízu História Komárna vzdialená i blízka.

    Našu školu reprezentoval tím žiakov deviateho ročníka v zložení Viktória Mučaiová, Tatiana Kurjatková a Marek Kovács.

    Mgr. Carmen Szulcsányi Ďuranová

  • "Konkoly cup - Florbalový turnaj mix"

    Do fotogalérie bol pridaný nový album "Konkoly cup - Florbalový turnaj mix".

    "Konkoly cup - Florbalový turnaj mix" Ako ďalšie podujatie zo série aktivít k 100. výročiu založenia našej školy sme dňa 10.10. 2023 zorganizovali nultý ročník športovej súťaže Konkoly cup vo florbale zmiešaných družstiev. Na turnaji si svoje zručnosti preverili 4 školy: ZŠ s MŠ Á. Fesztyho s VJM Hurbanovo, ZŠ s MŠ Imeľ, ZŠ s MŠ Svätý Peter, ZŠ Nám. Konkolyho - Thege č. 2, Hurbanovo. Umiestnenie: 1. ZŠ s MŠ Imeľ 2. ZŠ Nám. Konkolyho - Thege č. 2, Hurbanovo 3. ZŠ s MŠ Á. Fesztyho Hurbanovo 4. ZŠ s MŠ Svätý Peter slov. Všetkým zúčastneným ďakujeme, že prijali pozvanie a dúfame, že sa tento turnaj stane našou novou športovou tradíciou. Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu: Lukáš Loučka, Dominik Nagy, Lucia Mažárová, Natalie Sobolovská, Ladislav Badinka, Amanda Orvos, Samuel Kopin, Alex Németh, Matúš Hegedűš, Michael Baka, Lilith Feketeová, Róbert Ádám Kollár. Ďakujeme!

strana: